Μέχρι νεωτέρας

30/07/2009

Made in Greece

Filed under: Uncategorized — mehrineoteras @ 13:58
Tags: , , ,

Η πατρίδα μας φημίζεται για την αγάπη της στην παράδοση. Ειδικά το καλοκαίρι κάθε γωνιά της έχει κι από ένα πανηγύρι, από ένα έθιμο που επαναλαμβάνεται από πάππου προς πάππον. Στην πλατεία Συντάγματος, για παράδειγμα, «στ’ ανθοπωλεία από πάνω», το ’χουν τάμα ντάλα καλοκαίρι να λύνουν τα προβλήματα της παιδείας. Πέρσι ήταν τα κολέγια, φέτος είναι τα ΤΕΙ, ενώ στη γωνία περιμένει το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε νέους και νέες που έχουν πτυχίο από πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία δεν φοίτησαν ποτέ (αν υπάρχουν), ή από τα οποία πέρασαν μόνο για ένα φεγγάρι.

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, υπό το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, θα παρελάσουν μαζορέτες από το Νιου Χαμσάιρ, κρατώντας συμβολικά στα χέρια τους μπανάνες, προς τιμήν των πτυχίων-μαϊμού, που αποτελούν παραδοσιακό προϊόν ονομασίας προέλευσης της περιοχής. Πίσω τους θα περνούν περήφανα τηβενοφόροι εκπρόσωποι βρετανικών οργανισμών πιστοποίησης ιδιοκτησίας των ίδιων των πιστοποιούμενων (οι οργανισμοί, όχι οι τηβενοφόροι), ανεμίζοντας μπακαλόχαρτα και ταμπέλες αναγγελίας προσφορών και εκπτώσεων. Μαζί τους εποχούμενα τμήματα ιδιοκτητών κολεγίων –σε παπάκια ντελίβερι– θα ραίνουν τον κόσμο με διαφημιστικά φυλλάδια «για κάθε πτυχίο, άλλο ένα δώρο».

Αμέσως μετά, εκπρόσωποι περιφερειακών ΤΕΙ ντυμένοι μονομάχοι θα κονταροχτυπηθούν μπροστά στον υπουργό για να κρατήσουν ανοιχτά τα τμήματά τους (και να διατηρήσουν τον προεδρικό τους θώκο, βεβαίως βεβαίως): there can be only one.

Αφού ειδικά εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας σκουπίσουν τα αίματα και βγάλουν τη μάκα με διάλυμα θειικού οξέος (αραιό, μην πάθουμε και καμιά ζημιά), θα μπουν στην αίθουσα πλήρως εξοπλισμένα τάγματα προγραμματάκηδων καθηγητών πανεπιστημίου, κραδαίνοντας απειλητικά πλαστογραφημένες επιταγές και κλεμμένα διδακτορικά. Θα ακολουθήσει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ντυμένη με τα παραδοσιακά σεντόνια των φαντασμάτων, μοιράζοντας εν είδει φέιγ βολαν στους παρισταμένους συμβάσεις «407» περασμένες από καταστροφέα εγγράφων (για να φτάσουν για όλους). Πίσω τους, εκπρόσωποι φοιτητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων θα χορεύουν στα έδρανα τα τελευταία σουξέ της παραλίας (ναυτικός λαός γαρ) και θα κραυγάζουν «αποτάσσομαι την ΕΦΕΕ», ενώ στο βάθος το ΤΕΕ θα χαμογελά με ικανοποίηση που το πτυχίο του πολυτεχνείου είναι και μάστερ και που οι απόφοιτοί του είναι ενωμένοι υπό τη σκέπη του (ανεξάρτητα από το αν είναι εργοδότες ή εργαζόμενοι) μπροστά στην απειλή των ημιβάρβαρων ΤΕΙτζήδων.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μια κατανυκτική αναπαράσταση της θυσίας της Ιφιγένειας. Σε διπλό ρόλο-έκπληξη (και θυσιάστρια και θυσιαζόμενη) η αναβαπτισμένη ΠΟΣΔΕΠ, διά της νέας ηγεσίας της, που ανακάλυψε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα (σώπα…).

Εισιτήρια προπωλούνται.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: